perjantai 25. syyskuuta 2015

Olipa kerran Lumous

Olipa kerran tyttö, joka rakasti koiria. Hänellä oli kolme ihanaa, kaunista ja hienoa koiraa, jotka tuottivat hänelle paljon iloa (ja välillä vähän harmaita hiuksia).

Sitten eräänä päivänä hänen ystävänsä kertoi koirapoikansa tulleen isäksi liudalle suloisia, pyöreitä koiranpentuja. Tyttö ajatteli, että hänpä voisi hyvin mennä vain katsomaan niitä suloisia, pyöreitä koiranpentuja, koska hänellä oli jo ne kolme ihanaa, kaunista ja hienoa koiraa kotona.

Muutaman viikon kuluttua siitä, kun tyttö oli käynyt katsomassa niitä pyöreitä koiranpentuja, muutti yksi niistä hänen luokseen ja ryhtyi hänen koirakseen. Sen nimeksi annettiin Lumo, koska se oli lumonnut tämän järkevän ja koiranhankintaa aina huolellisesti harkitsevan tytön ja ujuttanut itsensä hänen  sydämeensä ja kotiinsa.

Vuodet vierivät ja yksi kerrallaan jokainen niistä kolmesta ihanasta, kauniista ja hienosta koirasta muutti koirien taivaaseen. Myös monet ihmiset tytön elämästä muuttivat pois, ja eräänä päivänä jäljellä olivat vain he kaksi, koira nimeltä Lumo ja tyttö, joka ei enää ollut tyttö, vaan jonka peilistä aamuisin katsoi surullinen, vanheneva, yksinäinen nainen.

Kokonaan yksin hän ei kuitenkaan ollut, vaan koira nimeltä Lumo oli aina hänen seuranaan. Vuodet vanhensivat sitäkin, ja sen entinen pikimusta naama muuttui hopeanhohtoiseksi, ja sen ennen niin ketterä loikka ylös pihlajan oksille marjojen perässä vaimentui runkoa vasten seisomiseksi ja marjojen komentamiseksi haukkumalla.

Suloisesta, pyöreästä koiranpennusta oli kasvanut ihana, kaunis ja hieno (sekä ihan vain hitusen suloisen pyöreä) aikuinen koira, joka eli ihmisensä kanssa onnellisena elämänsä loppuun asti, ja se elämä oli pitkä ja seikkailuita täynnä. Sen pituinen se.


20052006200720082009201020112012201320142015


1 kommentti:

Lillin perhe kirjoitti...

Ja Lumon kaverit elivät onnellisina Lumon kanssa. Ihanan onnellisina. Ihanan pituinen se onni ja elämä. Ja nokka.